Projekte und Neuigkeiten von und mit RentaLite.

Wir bringen LEDs in Umlauf.

Offerte aanvragen
Terug naar nieuws

News

12.07.2019

Grondige make-over voor centrumgarage Den Haag

Parkeergarage Helicon in het centrum van Den Haag komt per 1 juli 2018 in het beheer van Interparking. De parkeerexploitant gaat de garage grondig renoveren, waarbij wordt geïnvesteerd in moderne technieken en een frisse uitstraling. “We zullen de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren”, vertelt Vincent Raaphorst van Interparking. “De garage blijft in de tussentijd gewoon open.”

Interparking gaat de parkeergarage huren van de Duitse investeringsmaatschappij Deka Immobilien Investment GmbH, eigenaar van het gebouw. De 230 plaatsen tellende garage maakt deel uit van Rijkskantoor ‘de Resident’, waarin het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid Welzijn en Sport gehuisvest zijn.

Interparking wil garage Helicon een upgrade geven naar een (meer) klant- en milieuvriendelijke parkeervoorziening. “In Interparking-stijl”, vult Raaphorst aan. Er wordt geïnvesteerd in vloerafwerking, parkeerapparatuur, ledverlichting, schilderwerk, bewegwijzering en een opwaardering van het voetgangersgebied. Verder krijgt de garage de modernste technieken, zoals kentekenherkenningen online reserveringsmogelijkheden. ‘Groene’ rijders krijgen korting op hun parkeertarief met Eco Parking.

Rentalite zal de parkeergarage gaan uitrusten met de PPL Interval Lijn. Een doorlopende lichtlijn met blindstukken die Rentalite ook in de Museumkwartier parkeergarage van Interpaking in Den Haag heeft toegepast. Naast deze verlichting zullen er ook PPL Flatscreen armaturen in een IP65 graad worden geplaatst. Door toepassing van deze verlichting zal er een significante besparing op energie en CO2 uitstoot gerealiseerd worden en een fantastisch lichtbeeld. De gehele verlichting zal worden geschakeld waardoor er een nog hogere besparing wordt gecreëerd.