Projekte und Neuigkeiten von und mit RentaLite.

Wir bringen LEDs in Umlauf.

Offerte aanvragen
Terug naar nieuws

News

12.07.2019

Rentalite levert 1500 armaturen voor nieuwe parking bij station Mechelen België

Aan het station van Mechelen zijn in 2013 grote werkzaamheden begonnen die tien jaar zullen duren. Er is inmiddels een ondergrondse parking voor 2.000 auto’s en ook het station zal worden vernieuwd.

Het ontwerp van Salvatore Bono voor het nieuwe stationscomplex van Mechelen focust zich op de reiziger, de bewoner, de toevallige passant, de werknemer en de genieter. In tegenstelling tot traditionele stations vloeit dit ontwerp over in de openbare ruimte waardoor het station een open binnenplaats wordt.

De projectlocatie en de omgeving kennen een complexe infrastructuur, omringd door groenstroken, een waterloop, historische relicten, woonwijken en een industriële werkplaats. Deze elementen zijn bepalend geweest voor het ontwerp van Salvatore Bono. Doelstelling van opdrachtgever Euro Immo Star is het station niet langer het eindpunt van Mechelen te laten zijn, maar juist te laten fungeren als de schakel tussen de historische en de toekomstige stad.