Projects and news

50-90% Ersparnis und 300.000 Stunden Lebensdauer durch Spezial LEDs

Offerte aanvragen
Terug naar nieuws

News

24.05.2021

Gemeente Groningen is enthousiast over Rentalite

“Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen”

Parkeergarages zijn donker van nature en moeten dus goed verlicht worden. Daar helpt Rentalite bij, bijvoorbeeld in Groningen. Michel de Boer en Rein Mebius zijn bij de gemeente Groningen werkzaam bij het team Parkeren. Eerstgenoemde is verantwoordelijk voor onderhoud en beheer op installatiegebied, laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille. Zij vertellen over hun positieve ervaringen met Rentalite in de parkeergarages in Groningen.

      

Pilot om te testen

Het eerste contact met Rentalite vond plaats op een beurs, aldus Rein Mebius: “Samen met een collega bekeken we daar de armaturen die zij aanboden en daarover hadden we een enthousiast gesprek. Op uitnodiging van Rentalite zijn we vervolgens op bezoek geweest bij een locatie waar zij ons het verschil konden laten zien tussen traditionele tl-armaturen en led-armaturen. Van daaruit zijn we in 2010 een pilot gestart in een parkeergarage die wij inmiddels niet meer exploiteren.”

Prettige beleving met led

Het was belangrijk voor de gemeente Groningen om te weten wat de overstap naar ledverlichting zou betekenen voor de beleving van de gebruiker van de parkeergarage. De garage waar de pilot is uitgevoerd, was niet heel prettig verlicht. Rentalite maakte een compleet verlichtingsplan voor de gemeente Groningen, waarin de led-armaturen ervoor zorgden dat de beleving van de garage totaal anders werd. Dit heeft destijds veel positieve reacties opgeleverd.

Snelle ontwikkeling

Michel de Boer geeft aan dat de pilot van een jaar of tien geleden niet meer te vergelijken is met wat er tegenwoordig beschikbaar is aan led-armaturen: “Het verschil tussen toen en nu is enorm groot. De ontwikkeling op dat gebied is heel snel gegaan. Dat betekent ook dat Rentalite steeds betere producten kan aanbieden. In de loop der jaren hebben ze dat gedaan bij 4 commerciële parkeergarages en 5 buurtstallingen. Bij sommige gaat dat om 1200 led-armaturen per garage.”

Economisch meest voordelige aanbieding

Bijzonder om te benoemen is dat de gemeente Groningen bij deze projecten lang niet altijd zelf degene is geweest die voor Rentalite gekozen heeft. Met name bij nieuwbouwprojecten was het de aannemer of de installateur die bepaalt, op basis van een programma van eisen, waar hij de led-armaturen inkoopt. Daar heeft de gemeente geen invloed op. Toch deed Rentalite in al deze gevallen de economisch meest voordelige aanbieding, dus op het gebied van prijs, kwaliteit en functionaliteit. Op eigen kracht kwam Rentalite steeds bovendrijven.

Zeer tevreden

De reden waarom de gemeente Groningen zeer tevreden is over Rentalite, is voor beide heren duidelijk, vertelt Michel de Boer: “Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Als zij aangeven in hun specificaties dat bepaalde waardes gehaald worden, dan tonen onze onafhankelijke metingen ook daadwerkelijk aan dat deze gehaald worden. Qua serviceverlening is het perfect. Als er bijvoorbeeld een driver kapot is, wordt er niet moeilijk over gedaan, maar komt er gewoon een nieuwe driver in. Wij hebben dus volop vertrouwen voor de toekomstige samenwerking.”

Voorbeeld: Parkeergarage Damsterdiep, Gemeente Groningen